Hóeltakarítás, síkosságmentesítés


 

"A tél nem egy évszak, hanem elfoglaltság." (Sinclair Lewis)

A tél extrém időszakaiban, erős hóesésben vagy ónos esőben sem bénulhat meg Budaörs. Minden évben, november 15-től március 15-ig állunk síkosságmentesítési szolgáltatásunkkal az Önök rendelkezésre.

Feladatainkat a Budaörs Város Önkormányzatával kötött közszolgálati szerződés szabályozza.

Társaságunk hat nagy méretű, tolólappal és szóróberendezéssel felszerelt kocsival az úttesteket, két kisebbel és kézi munkaerővel a járdákat és szűk utcákat tartja karban ilyenkor városunkban.

A hóesés intenzitásától függően, a hóesés kezdetétől számított egy órán belül minden esetben megkezdjük a tisztítást, melyet a hóesés időtartama alatt folyamatosan végzünk.

Az elmúlt években kidolgozott stratégiánk szerint földrajzilag hét fő területre osztjuk fel a várost, s mindegyikre egy-egy nagy kotrógépet irányítunk, melyek folyamatosan járják a saját körzetük útjait. Így gyorsabban jutnak el a mellékutcákba, és a város minden pontját nagyjából egyszerre tudják szórni az utakat.

Havazás ideje alatt végig helyszíni ellenőrzéseket tartunk. A nyolcadik járművet mindig oda irányítjuk, ahol a legnagyobb szükség van rá. A főútvonali részeken túl, a meredek, kanyargós utcák és egyéb kritikus útszakaszok elsőbbséget élveznek (pl. a városi buszjárat nyomvonala).

Az utóbbi évekre jellemző, kis időközökben ismételten lehullott, nagy mennyiségű hó a tolólapozás miatt az útszélekre, kocsibejárókra kerülhetett. Ez a kellemetlenség sajnos továbbra is előfordulhat, mert az ilyen tételben megjelenő havat nem tudjuk elszállítani.

A környezettudatos gazdálkodásunkkal összhangban az évek során csökkentettük a kiszórt só arányát a homok javára és olyan újabb anyagokat alkalmazunk, mint például a zeolit.

A zúzalék a felolvadt hólé visszafagyása esetén is az úton marad, így folyamatosan csökkenti a síkosságot, de a tavasz beköszöntével sárszerű szennyeződést hagy maga után. A szóróanyag maradékát munkatársaink a tavasz elején összetakarítják.

További szolgáltatásunk, hogy télvíz beköszöntével 34 darab szóróanyag-tárolót helyezünk ki városszerte. E tárolók lehetőséget nyújtanak Önöknek, hogy szükség esetén a gépek érkezéséig besegítsenek szűkebb környezetük síkosság-mentesítésébe.

Extrém időjárás esetén a weboldalunk "Közlemények, hírek" rovatában igyekszünk Önöket naprakész információkkal ellátni.

Hóügyeleti telefonszámunk: 06 30 751 9094

Tekintse meg térképünkön, hogy hol helyeztünk el szóróanyag tárolót! Kattintson ide!

 

Szeretne valamit hóeltakarítás és síkosságmentesítés témakörben, írásban tudomásunkra hozni? Kattintson ide!

 


PJK-3.e PJK-3.b PJK-3.a PJK-3.c