Közterületi és közintézményi játszóterek


 

"A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet." (Michel Buton)

Városunk ifjú lakosaink mozgásigényét 23 közterületi játszótér szolgálja. A közterületen található játszótereken túl – a 2008-ban elnyert pályázatnak köszönhetően – már közintézmények (17 intézmény) területén kihelyezett játszóeszközökön is végzünk állagmegóvási és karbantartási feladatokat. Ez összességében 380 korszerű játszóeszköz, épített műtárgy folyamatos karbantartását, javítását jelenti társaságunk számára.

A játékokat Budaörs Város Önkormányzatával közösen, egy független szakértő céggel minősíttettük. Minden egyes hinta, mászóka és csúszda megfelel a MSz EN-1176-os és 1177-es szabványnak és ennek megfelelő tanúsítási lappal rendelkezik

Munkatársaink rendszeresen ellenőrzik az ütéscsillapító anyag állapotát és helyrehozzák az esetleges sérüléseket, hetente két alkalommal takarítanak és ürítik a szemeteskukákat, ütemterv szerint kaszálnak, cserjét vágnak, karbantartják a szökőkutakat (5 db) és az ivókutakat (10 db).

Külön ügyelünk az ujj-, és fejbeszorulási helyekre: ha megrongálódott játékot találunk, a lehető leggyorsabban javítjuk, a szükséges elemeket cseréljük.

A köztéri játszóterek zömét az elmúlt években bekeríttettük. Őrző-védő szolgálat zárja és járőrözve vigyázza ezeket, este 8 és reggel 7 óra között.

Kellemes kirándulások helyszíne a város három tanösvénye: a Tűzkő-hegyen, a Nap-hegyen és a Törökugratón. Társaságunk ügyel az ide tartozó padok, növényzet, ismertető információs táblák és a különböző mozgásfejlesztő eszközök állapotáért.

Eddig is sok segítséget kaptunk azoktól, akik a játszótereken, a tanösvényeken és a parkokban éles szemmel járva telefonon (+23 421-010) jelezték észrevételeiket. Továbbra is várjuk értékes megkereséseiket!

 

Szeretné észrevételét írásban is megtenni?
Kattintson ide!

 

Szeretné tudni, hogy hol van a lakóhelyéhez legközelebbi játszótér?
Kattintson ide!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy amennyiben elhullott állattetemet találnak közterületeinket, útjainkon, úgy a Gyepmesteri Telepet értesítsék! ( 06 70 601 6700 - Állatmenhely és Gyepmester szolgálat)

 

PJK-2.b
PJK-2.a PJK-2.c