Útburkolat javítás, kátyúzás"A siker napról-napra megismételt kis igyekezetek összessége." (Robert Collier)

A téli szélsőséges időjárás,a nyári extrém esőzés és az erős forgalom rendszeresen károkat okoz az aszfaltburkolatú közutakban.
A fagyok megszűnésével vagy a száradás után a burkolathibákat helyre kell állítani. A keletkezett kátyúkon túl a repedéseket, réseket is szakszerűen kezelni kell, így megakadályozhatjuk, hogy a későbbiek során a csapadék bejuthasson az aszfaltrétegbe, tágítva a réseket tovább rombolja az út minőségét. Az utak felújítása és javítása, út,- útszegély karbantartás, kátyúzás a Városépítési Iroda megrendelése alapján cégünk közreműködésével történik.
Társaságunk ebben az esetben csak koordinációs, kapcsolattartási és ellenőrzési feladatot lát el,a munkavégzést pályázatot nyert szakcégek végzik.

A város utcáit járó, más tevékenységet végző munkatársaink (hulladékkezelők, zöldjáratosok, kertészek) figyelik az útminőség változásokat és adott esetben jelentik azt a felelős kollégánknak.


Mi a teendő, ha a kontrollunk ellenére lakókörzetében úthibákat, járművekre veszélyes kátyúkat, útletöréseket tapasztal?

  1. Kérjük jelentse be az Önkormányzat Közterület Felügyeleténél (+23 447-894, +23 447-800) vagy társaságunk Közönségszolgálatán!
  2. A bejelentés után munkatársunk kiszáll a helyszínre és felméri a javítási igényt. Amennyiben indokolt, az Önkormányzattól is érkezik illetékes személy.
  3. Az úttest károsodás megállapítása után az Önkormányzat hivatalosan megrendeli cégünktől a munka elvégeztetését.
  4. A helyszínt beillesztjük a Helyrehozatali Forgatókönyvbe és az időjárás függvényében, záros határidőn belül megjavíttatjuk az úttestet.


Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a kedvezőtlen időjárás (eső, hó, fagy) esetén a munka megkezdése több héttel is eltolódhat az első kiszálláshoz képest.
Ebben az esetben szíves türelmüket kérjük!

 

Úthibát, kátyút szeretne írásban bejelenteni? Kattintson ide!

 

PJK-4.a PJK-4.d PJK-4.e PJK-4.c