Vihar után...


Július 8-án brutális szélvihar csapott le Budaörs térségére, amelyet jégeső, majd később felhőszakadás kísért. A tornádó fákat, villanyoszlopokat döntött az utakra, a jelentős mennyiségű víz pedig hordalékkal lepte el a város alacsonyabban fekvő utcáit, árkait.

A vihar méretére jellemző, hogy Budapesten több mint kétezer riasztásról jelzett a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és több százmilliós károkról számoltak be a híradások.

 

 v_vizazuton v_villanyoszlop

 

Társaságunk az égi háború elvonultával azonnal hozzálátott városunk kármentesítéshez.

A megfelelő eszközökkel, gépekkel felszerelve hat „rohambrigádot” állítottunk fel, amelyek először a legforgalmasabb, legsűrűbben lakott területeken kezdték el a közvetlen veszély elhárítását illetve a közutak megtisztítását. A későbbiekben a jelentős zöldkárokat szenvedő játszóterek, közparkok és egyéb közutak kerültek sorra.

Megdöbbentő állapotokkal találkoztunk, többek között Kamaraerdőn, a Hosszúréti-patak melletti parkban, a Beregszászi utcai és a lakótelepi Zippel-Zappel óvodánál, továbbá a Széles utcában.


v_kidolt_fa2  v_fa_kerites_bovi

 

A kárelhárítás folyamatos volt az elmúlt egy hét folyamán, amely során közel 1000 m³ zöldhulladékot (jellemzően kar-, derékvastagságú ágakat és teljes lombozatot) gyűjtöttünk be és szállítottunk el.

A város zöldterületéért felelős kollégáink a károk elhárítása után fel fogják térképezni a sérült fák állapotát és döntenek a helyrehozatal módjáról, illetve az újratelepítésről.


 v_fafuresz_kollega_lakotelep v_letra_kollega

 

A lakosság irányából is fokozott nyomás nehezedik társaságunkra, mert az ingatlanokon belül is bőven akad takarítani való, amely meghaladja a „zöld zsákos” rendszer kereteit. Ezúton hívjuk fel a Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a különleges helyzetre való tekintettel a viharkárból származó, nagydarabos zöldhulladékot is el fogjuk szállítani, de a folyamat bizonyosan több időt vesz majd igénybe az átlagosnál.

A hatékony munkavégzés érdekében arra kérjük azokat, akiknek lehetősége van rá, hogy kezelhető nagyságúra darabolják az ágakat és rendezett formában helyezzék ki ingatlanjaik elé, továbbá hogy csak augusztusban jelezzék társaságunk felé, ha nem történt elszállítás!

 

v_fa_kerites_zold  v_viz_fa_uton

 

A kézi takarító csoportunk a lezúduló hordaléktól tisztította, tisztítja meg az utakat, közterületeket, illetve a hordalékkal telített nyílt vízelvezető árkokat takarítja azóta is folyamatosan.

 

 v_aroktisztit v_hordalek2

 

Az eredeti állapot visszaállítása hosszabb időt, akár egy hónapot is igényelhet.

 

 v_rakocziu

 v_aroktisztit2

 

Az extrém időjárási esemény nyomán kialakult helyzet megszüntetése közös ügyünk, társaságunk óriási erőfeszítéseket tett és tesz a kárelhárítás érdekében!

Segítő együttműködésüket, bátorító szavaikat és megértésüket ezúton is köszönjük!

 

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei
Kattintson ide!

 

Zöldhulladék szállítással kapcsolatos bejelentések
Kattintson ide!

 

Árkokkal kapcsolatos bejelentések
Kattintson ide!