Fűtőmű és szolgáltatásai


 

"Amit megtakarítunk, olyan, mintha megkerestük volna." (John Steinbeck)

A Távhőszolgáltató üzem alapvető feladata a hőenergia termelése, szállítása és a felhasználók részére történő átadása fűtés és használati melegvíz előállítás céljára.

Társaságunk Budaörsön, jelenleg 2373 lakást és 117 közületet lát el.

 

Szolgáltatásunkat igénybe vevő lakóközösségek, közületek városunkban:
Kattintson ide!

 

Az egy centrumból kiinduló hálózatnak köszönhetően a fogyasztóknak nincsen szükségük egyedi fűtésrendszerre, azt nem kell üzemeltetniük, karbantartaniuk, mivel a távhő és a melegvíz „házhoz érkezik”. A távhőszolgáltatás ezen kívül további előnyöket is nyújtja Önöknek:

  • biztonságos technológia, mivel alkalmazásával kizárhatjuk például a CO mérgezéses eseteket, gázszivárgásokat
  • egyszerű kezelhetőség miatt fogyasztóbarát
  • jól átgondolt, gazdaságos üzemeltetés során , továbbá ha a hő-és, villamos energiát kapcsoltan állítjuk elő, fajlagosan kevesebb primer energiahordozót (pl: gáz) használ fel
  • környezetkímélő, mivel ilyen mennyiségű fogyasztó egyéni fűtés és melegvíz termelési megoldásai esetén a levegő szennyezettsége ugrásszerűen megnőne.( A környezetvédelmi hatóság és a kazánfelügyelet rendszeresen vizsgálja a fűtőművet, és a károsanyag-értékek bőven az Uniós határértékek alatt vannak. Jó tudni: a Lévai utcai létesítmény kéményét elhagyó fehér felleg nagy része gőzpára.)

A fűtőművünk felelős a szolgáltatást biztosító hőtermelő berendezések, a távvezeték-hálózat, valamint a felhasználói hőközpontok létesítésért, üzemeltetéséért, fenntartásért, javításért és fejlesztésért. A fentieken kívül foglalkozunk a felhasználói berendezések megrendelésre történő javításával, felújításával, cseréjével és a fűtési rendszer alkalmankénti leürítésével, visszatöltésével, légtelenítésével.

Cégünk alapfilozófiája szerint támogatjuk a környezetkímélő és energiatakarékos rendszerek, technológiák alkalmazását. Szorgalmazzuk, és szakmai tanácsadással segítjük a különböző szigetelési, szabályozási, elosztási és elszámolási technikák bevezetését. A szigetelés és az új ablakok önmagukban is 18-20%-os energia-megtakarítást jelentenek, de ha egy ház lakóközössége átáll a hő-felhasználás egyedi mérésére is, a megtakarítás 30-40%-ra nőhet.

Ne felejtsük el, hogy a korszerűbb fűtési és szigetelési rendszerrel felszerelt ingatlanok piaci értéke is növekszik!

 

Fűtési rendszer leürítését igénylő adatlap
Kattintson ide!

 

Melegvíz fogyasztását bejelentheti online formában a honlapunkról.
Kattintson ide!

 

Melegvíz fogyasztását nyomtatott formában is eljuttathatja hozzánk. Mérőóra állás bejelentő nyomtatvány letöltése (pdf):
Kattintson ide!

 

Szeretné észrevételét írásban megtenni távfűtés és melegvíz szolgáltatás ügyében? Kattintson ide!

 

Szeretné megtekinteni ügyfélszolgálataink elérhetőségeit?
Kattintson ide!

 

Felhasználói panaszok intézésével kapcsolatos szabályok

Kattintson ide!

 

 

TH-1.b TH-1.d
TH-1.c TH-1.a