Elkezdődött a téli szezon!


November 27-vel kezdődő többszöri, kisebb-nagyobb hóeséssel és lefagyásokkal elkezdődött a téli szezon az utak takarításában.

A hóesések kezdetével elindultak a hótoló szórógépeink, kézi takarítóink, hogy járhatóvá tegyék az útvonalakat és a közterületeket (pl: Templom tér, lakótelep járdái, lépcsők, Orvosi Rendelő környéke, Önkormányzat).

A november 27-től december 3-ig tartó első havas időszakban, a város mintegy 260 km hosszú útvonalát 260 tonna szóróanyag felhasználásával, többször felszórva tettük járhatóvá. Ezen kívül 3 alkalommal újratöltöttük a frekventált területekre kihelyezett szóróanyag tárolókat.

Az útvonalakon környezetbarát andezit-őrlemény (ez biztosítja a csúszásgátlást) és- kisebb mértékben- só keverékét használjuk. A járdákon és zöldfelületek közelében andezit és zeolit keverék kerül felhasználásra.

Munkatársaink az újra hidegre fordult időjárás miatt is folyamatosan járják azokat a magasabban és nehezebben megközelíthető utakat, ahol a hó nem olvadt el, figyelnek a vízátfolyásból adódó jegesedésekre, ellenőrzik a kihelyezett útszóró anyagot tartalmazó edények feltöltöttségét.

Mindezek ellenére több bejelentést kaptunk a hegyoldalak magasabb pontjain lakóktól, hogy a jég miatt mégis bizonytalan ingatlanjuk megközelítése. Őket is igyekszünk kiszolgálni, de a szóróanyagokkal kapcsolatos költségracionalizálási tervünket is be kell tartanunk. Mindent megteszünk a veszélymentes közlekedésükért, de kérjük az itt lakó ügyfeleinket, hogy az évszaknak megfelelő abroncsokkal és egyéb felszereléssel (hólánc, lapát) lássák el gépjárműveiket.

 

1212elsoho1

2010. december 12. (hétfő) - Cserebogár utca felső szakasza

 

1212elsoho3

2010. december 12. (hétfő) - Merengő utca

 

1212elsoho5

2010. december 12. (hétfő) - Panoráma utca

 

1212elsoho4

2010. december 12. (hétfő) - Vörösbegy utca/ Torockó utca

 

1212elsoho6

2010. december 12. (hétfő) - Puttony utca