Föld Napja 2011.


FN-1

 

A múlt szombaton, immár a tizenegyedik alkalommal szerveztük meg a Föld Napja akciót.

Tanulók, lelkes szülők, pedagógusok, kertbarátok, és tisztaság ügyéért elkötelezett önkormányzati dolgozók alkotta csapatok szedték a szemetet a városunk közterein, parkjaiban, vízelvezető árkaiban és az utak mentén.

Társaságunk kijelölte a területeket és térképvázlattal segítette az orientációt. Védőkesztyűket és csikkszedő csipeszeket biztosított, kisebb és nagyobb gyűjtőzsákokat osztott ki, ásványvízzel és csokoládéval kedveskedett a résztvevőknek.

Budaörs nyolc iskolájából közel 280 diák tanulta a nap során, hogy közösen, kis energiabefektetés árán is sikeresen lehet lakókörnyezetünk minőségén emelni.

FN-2

 

Az együttes erőfeszítések nyomán, összesen több mint 7 tonna hulladékot szállítottunk el a 14 kijelölt területről.

A gyerekek is átélhették, hogy mennyire fontos a felelős gondolkodás, amely nyomán megjelenhet a rendezettség és a tisztaság.

Reméljük, hogy a közös tapasztalat segíti őket abban, hogy átérezhessék az egyéni elhatározás és cselekvés fontosságát életterünk megóvása érdekében.

Továbbra is biztatunk minden résztvevőt, hogy ne csak ilyen kiemelt alkalmakkor, hanem a hétköznapokban is tudatosan munkálkodjanak hulladékmentes, élhető környezetünkért!

Utólag is köszönjük mindenkinek a lelkes tenni akarást!

 

FN-3