Vízfelmelegítési díjkülönbözet


A vízfelmelegítési hőszükséglet alapján számolt használati melegvíz előállítására és a hőntartásra felhasznált hőmennyiség rendszeresen eltér a hőközponti elszámoló hőmennyiségmérőn mutatott tényszerű értéktől.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló 3/2005. (I.26.) rendelete szerint a szolgáltató a különbözetet fűtési célú hőmennyiségként számlázhatja le, vagy írhatja jóvá.

Ez éveken át úgy történt, hogy az októberi hőfelhasználásról kiállított novemberi számlában (amikor már volt fűtési szolgáltatás) a májustól szeptemberig kialakult különbözet fűtési célú hőfelhasználásként jóváírásra vagy kiterhelésre került. Gyakorlatilag ekkor került szinkronba az elszámoló hőmennyiségmérőn mutatott fogyasztás a leszámlázottal.

Miután az utóbbi években előfordult néhány társasház esetében a magas vízfelmelegítési hőszükséglet okán, hogy a különbözet kiterhelése annak nagysága miatt csak több részletben valósulhatott meg, ezért az eddigi gyakorlattól eltérően májustól a különbözet elszámolása havonta történik meg.

 

Bejelentésünk teljes szöveges anyaga letölthető pdf formátumban honlapunkról.
Kattintson ide!

 

Fajlagos vízfelmelegítési hőszükséglet alakulása társasházak szerinti bontásban 2010. - Táblázat
Kattintson ide!

 

Melegvíz fogyasztását bejelentheti online formában a honlapunkról.
Kattintson ide!

 

Szeretné észrevételét távfűtés és melegvíz szolgáltatás ügyében, írásban megtenni? Kattintson ide!

 

 

0704futomu