Újra TeSzedd! - 2012.06.02.


Vegye fel a kesztyűt újra!

 

Önt is zavarja, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy közösen tegyünk ellene ismét! 2012. június 2-án újra bebizonyítjuk, hogy a szemétszedés is lehet valódi közösségi élmény! Regisztráljon, szervezzen csapatot, hívja meg a barátait, munkatársait is!

A Vidékfejlesztési Minisztérium idén is a tizenkét vízügyi igazgatóságot bízza meg az akció technikai lebonyolításával. Emellett az ország több pontján helyi koordinátorok segítenek a szervezésben, annak érdekében, hogy szervezett módon, megfelelő gyűjtéssel segítsük elő környezetünk megóvását és természeti értékeink megőrzését.

A TeSzedd! 2012. hulladékgyűjtés országos hulladékgyűjtő akcióban mindenki részt vehet, aki május 7. és 30. között egyénileg vagy csoportként regisztrál az akció hivatalos honlapján és személyesen megjelenik az akció napján a számára kijelölt, hozzá legközelebb eső gyűjtési ponton.

 

Szeretne jelentkezni ?
Kattintson ide!

 

A résztvevőknek biztosítják a szervezők a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket (kesztyű, zsák), amelyeket a vízügyi igazgatóságok osztanak szét a gyűjtőpontok között a regisztrált önkéntesek számának megfelelően.

Az akció napján az önkéntesek az összegyűjtött szemetet az egyedi tervezésű zsákokban helyezik el. Akkor jár el helyesen, ha csak olyan anyagot tesz a zsákokba, amit normális körülmények között a kukába is be lehet tenni. Ami nem zsákolható, az alapértelmezés szerint nem hulladék, hanem lom – és ez az akció nem lomtalanítás. Sitt és veszélyes hulladék nem helyezhető el a zsákokban!

 

Csatlakozzon Ön is!

 

teszedd2