Hó-, jég-, síkosságmentesítés


 0212brrr

 

Hómennyiség tekintetében eddig nem jelentett kihívást a tél, de a a havas, ónos esős, esős napok száma jóval több volt mint az előző években.

Útszóró tárcsával és hóekével felszerelt munkagépeink 2012. december 1. óta, már 32 napon kellett, hogy kivonuljanak Budaörs útjaira. Kézi takarítóink ugyanennyi alkalommal takarították és csúszásmentesítették teljes munkaidőben a gyalogosjárdákat és a buszmegállókat.

A város közel 240 km közútján végzett munkálatok során, alkalmanként 40-50 tonna  homok/kőzúzalék/só/zeolit keveréket kellett kijuttatnunk a felületekre, hogy segítsük a magasabban fekvő ingatlanok megközelíthetőségét vagy megelőzzük a gépjárművek károsodását, elkerüljük a forgalmi baleseteket. A szóróanyagot tartalmazó ládákat folyamatosan utántöltöttük.

Komoly feladatot ró majd  takarítócsapatunkra a tavasz elején, hogy az úton maradó szilárd szóróanyagot időben eltávolítsuk.

A járdák megelőző szórása kalcium-kloriddal beváltotta reményeinket. A közel 32 m³ folyadék lehetővé tette, hogy a járdák és bicikliutak folyamatosan síkosságmentessé váljanak,  javította a takaríthatóságot.

 

 0212hoeses

 

A síkosságmentesítéssel kapcsolatban bővebb információt honlapunk "Park- és közterület fenntartás" szekciójában talál.

 

Szeretné megtekinteni az oldalt? Kattintson ide!

 

Szeretne valamit hóeltakarítás és síkosságmentesítés témakörben, írásban tudomásunkra hozni? Kattintson ide!

 

 0212armada