TeSzedd! 2013. - Regisztráljon!


TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért

A TeSzedd! 2013-ban már harmadik alkalommal megrendezése kerülő, külföldi minta alapján szerveződő önkéntes akció. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, akik tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért egy napot hajlandóak arra szánni, hogy megtisztítsák lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Időpont: 2013. szeptember 14.

Helyszín: a lakóhelyhez legközelebb eső gyűjtőpont.

A részletekről a szervezők - regisztráció után -  emailben tájékoztatja.

Jelentkezés

Ha úgy érzi, itt az ideje, hogy felvegye a kesztyűt, akkor jelentkezzen!

Ha már elmúlt 18 éves, akkor ne csak magát, hanem barátait és munkatársait is regisztrálja! (Ha még nem múltál el 18 éves, akkor szüleid vagy a tanáraid tudnak regisztrálni.)

A jótékonysági önkéntes munka remek csapatépítő erővel bír!

Fontos tudnia, hogy az akcióban mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek biztonságos lebonyolítás érdekében, az esetleges balesetekért és károkért viszont nem tudnak felelősséget vállalni.

Gyűjtési pontok bejelentése

A regisztráció mellett lehetősége van bejelenteni olyan területeket, amire bizony ráfér egy komoly nagytakarítás. Az javasolt gyűjtési pont ellenőrzést követően rövid időn belül megjelenik a nyitólap térképén.

Mi vár Önre 2013. szeptember 14-én a TeSzedd! akció keretén belül?

Minden részletről (pontos helyszín, találkozás időpontja, a gyűjtőpont koordinátorának az elérhetősége stb.) a rendezvényt megelőző héten a regisztrációnál megadott email címre tájékoztatót küldünk. Javasoljuk, hogy öltözzön sportosan, az időjárásnak megfelelően.

Legyen Önnél kézfertőtlenítő gél, hiszen nem minden helyszínen megoldható a kézmosás.

Kérjük, gondoskodjon magának ételről és italról, vagy szervezzen szemétszedési pikniket, ahol a csapat egyik része a terület megtisztításán munkálkodik, a többiek pedig ellátják őket enni- és innivalóval.

A szemétszedéshez zsákot és kesztyűt biztosítunk, az összegyűjtött szemét elszállítását minden esetben a helyi közszolgáltató végzi, legkésőbb szeptember 21-ig.

Mi kerülhet a TeSzedd!-es zsákokba?

Minden olyan használhatatlan vagy feleslegessé váló tárgy, amit a megtisztítandó területen talál és elfér a gyűjtéshez kapott zsákban. Kérjük, ne csak a méretét, a súlyát is vegye figyelembe!

Ha olyan kupacot talál, ami nem számolható fel biztonságosan (éles, hegyes, balesetveszélyes stb.), bátran jelezze a gyűjtési pont koordinátorának.

Kérünk, ne tegye a zsákba:

  • akkumulátort, elemet – ha ilyet talál, kérjük, jelezze a gyűjtési pont koordinátorának
  • építési és bontási hulladékot, sittet

Köszönjük a részvételét!

 

 

Regisztráljon az akciónapra!

 

0822teszedd