Házhoz menő szelektív 2015.


1212szelektiv
 

Tisztelt Ügyfelünk!

   A környezetünkkel kapcsolatos felelősségvállalás megvalósítása közös ügyünk, ezért együttesen kell törekednünk a hulladékok minél nagyobb mértékű szétválogatására, újrahasznosítására, a másodnyersanyagok kinyerésére, valamint a véglegesen hulladéklerakó telepre kerülő hulladék mennyiségének csökkentésére.

   Ehhez kapcsolódik az új hulladéktörvényben előírt kötelező házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, amelyet 2015. január 5-től vezetünk be Budaörs családi házas övezetében.

Milyen formában valósul meg a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés városunkban?

   Budaörsön mindeddig 29 darab szelektív hulladékgyűjtő szigeten tudott megválni a háztartásában feleslegessé vált műanyag palackoktól, flakonoktól, a papírhulladéktól, a társított italos dobozoktól, az alumínium dobozoktól és az üvegpalackoktól.

   Az új rendszer – a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés – keretében, az ingatlan elől két különböző színű zsákban két anyagfajtát (papírt és műanyagot) fogunk elszállítani.

  1. A sárga színű zsákban a PET palackokat, a műanyag (háztartási, kozmetikai) flakonokat, nylon zacskókat és szatyrokat kérjük kihelyezni.
  2.  Az átlátszó falú, vastagabb anyagú zsákba a papírhulladékot és a társított italkarton kimosott, „kupaktalanított” és összenyomott dobozait várjuk. Nagyobb terjedelmű, kartonpapír, kartondoboz esetén elfogadjuk a rendezetten összekötegelt, zsák mellé helyezett formát is.

   Az elszállítás minden esetben a szemétszállítási napon történik. Páros héten a papírt, páratlan héten a műanyagot szállítjuk el. A hetek és a szállítások rendszerében segít eligazodni az alábbi 2015. évi naptár és információs lap.

   Az üveg- és a fémhulladék gyűjtése - balesetvédelmi és higiéniai okok miatt – továbbra is az eddig működő szigetek segítségével valósul meg. Ezeken a szigeteken viszont 2015. év március 1-jétől, kizárólag üvegpalackok, befőttes üvegek, alumínium italos dobozok és konzervdobozok helyezhetőek el. (Ott, ahol családi házas övezetben társasház is található, a közeli szelektív hulladékgyűjtő szigeten továbbra is maradnak a négy szelektív hulladékfajta gyűjtésére alkalmas konténerek.)

Hogyan juthat hozzá az új szelektív hulladékszállítási rendszer szabványzsákjaihoz ?

  Az első negyedévi szállításokat lefedő, 6-6 darab zsákot társaságunk térítésmentesen juttatja el Önnek 2014. december második felében.

 

2015. évi naptár és információs lap:

 

1212naptar 

 

1212info 

 

Amennyiben nagyobb formátumban szeretné olvasni a tájékoztatót:Kattintson ide!