Változás a szelektív rendszerben


Társaságunk a 2012. évi CLXXXV. számú törvény (Hulladéktörvény), a 385/2014.(XII.31.) számú kormányrendelet és a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 44/2014 (XII.18.) számú módosító rendelete értelmében, 2015. január 1-től bevezette Budaörs családi házas övezeteiben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

A bevezetéssel párhuzamosan a családi házas övezetben található szelektív szigeteken elhelyezhető szelektív anyagok körét, illetve a városban található szigetek számát a Hulladéktörvény és a 44/2014 számú rendelet alapján szűkítjük.

0722_terkep_megszuno_szigetek 

 

0722_terkep_szukitett_szigetek 

 

A PET palackokat, a műanyag flakonokat, nylon zacskókat és szatyrokat, továbbá a papír és társított italoskarton hulladékot, a családi házas körzetekből háztól szállítjuk el, a megfelelő színű zsákokban.

 

Az első negyedévet, félévet kiszolgáló zsákokat 2014. december közepén eljuttattuk Budaörs összes családi házas ingatlanába. A további zsákok térítésmentesen szerezhetők be társaságunk ügyfélszolgálatán.

 

Az üvegpalackok, befőttes üvegek, alumínium italos dobozok és konzervdobozok gyűjtése - balesetvédelmi és higiéniai okok miatt – továbbra is a szigeteken valósul meg.

 

A társasházak környezetében - mivel a társasházak esetén a házhoz menő rendszer technikailag nem kivitelezhető és erre a hulladéktörvény is pozitívan reflektál   - meghagytuk a szelektív szigeteket a teljes szolgáltatási kínálattal.

 

 

0727_terkep_marado_szigetek

*A JMMH előtt, a főúton üzemeltetett szelektív szigetünket az épülethez tartozó hátsó parkolóba helyezzük át

 

Kérjük a szelektív szigetek eddigi használóit, hogy semmilyen jellegű hulladékot ne helyezzenek el a megszűnt szigetek területén, illetve a szűkített szigetek maradó konténereibe ne tegyenek a megengedettől eltérő csomagolási hulladékot!

 

Minden érintett ügyfelünk megértését és együttműködését előre is köszönjük!

 

 

 

Amennyiben szeretne valamit bejelenteni a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban: Kattintson ide!