Földi, kémiai szúnyoggyérítés


A permetezést végző szakcég hivatalos értesítője: 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a BTG Nonprofit Kft. megbízásából Budaörs teljes lakott belterületén, 955 hektáron, földi kémiai szúnyoggyérítést végzünk ULV technológiával az alábbi időpontban:

Tervezett időpont: 2021. 06. 10.

a napnyugtát követő időszakban, tervezetten 21 órától.

Akadályoztatás (szél, eső, köd) esetén a pótnap: 2021.06. 11. – 12.

A kezelés szakmai irányítója: Juhász László egészségügyi gázmester.

Felhasználásra kerülő irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, dózis: 0,6 l/ha.


A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. 

 

A jövő héten biológiai szúnyoggyérítés is lesz a város vízgyűjtő helyein.