Hulladékszállítás - új szolgáltató


Tisztelt Budaörsi Ügyfeleink!

 

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) nevében, Budaörs új hulladékgazdálkodási közszolgáltatójaként köszöntjük Önöket!

 
 

Budaörs Város Önkormányzatának döntése értelmében 2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója veszi át településükön ezen feladatok ellátását az Érd és Térsége Hulladék- kezelési Nonprofit Kft.-től (ÉTH).

 
 

Az FKF munkatársai sok évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kommunális és szelektív hulladékgyűjtés, valamint a lomtalanítás terén, amellyel a jövőben Budaörs település lakóit is szolgálják. Annak érdekében, hogy szolgáltatásunkat a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk végezni, számítunk az Önök együttműködésére, egyúttal kérjük, hogy az átmeneti időszakban, a gördülékeny átállás érdekében segítsék kollégáink napi munkavégzését.

 

 

 

Az alábbiakban ismertetjük a hulladékgazdálkodást érintő legfontosabb tudnivalókat.

Egyúttal jelezzük, hogy a szolgáltatás valamennyi területét érintő részletes és folyamatosan frissülő információk

(pl. hulladéknaptár, hulladékudvar, lomtalanítás)

a Társaságunk honlapján Önök számára létrehozott aloldalon találhatók:

www.fkf.hu/budaors

 

 

Emellett, az Önkormányzattal együttműködésben az aktuális információkat közzétesszük a városi nyomtatott és digitális médiumokban is.

 

Hulladékgazdálkodási díj

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szolgáltatóváltozás a hulladékgazdálkodási díj mértékén és fizetési feltételein nem változtat, a számla továbbra is a megszokott módon fizetendő.

 

Hulladékgyűjtő-tartályok, zsákok

Mind a kommunális, mind a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló, jelenleg meglévő tartályaik a jövőben is használhatók, azok cseréjére a szolgáltatóváltás miatt nem kerül sor. A már kiváltott – ÉTH logóval ellátott és a komposztálható zöldhulladék feliratú - zsákok fél évig még használhatóak. 2022. januártól az új, narancs színű (agglomerációs) többlethulladékos zsák és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő-zsák Ügyfélszolgálatunkon, valamint a budaörsi nagyáruházakban beszerezhető.

 

A csomagolási hulladékok szelektív gyűjtése

•      Családiházas övezetben: A papír és a kevert csomagolási hulladék (műanyag, fém, italoskarton) gyűjtésére szolgáló, jelenleg használatban lévő kukákat nem cseréljük, azok a továbbiakban is használhatók. Ürítésük előre meghatározott napokon történik.

•     Tömbházas övezetben: A lakók továbbra is a házakhoz közeli szelektív hulladékgyűjtő-szigetre vihetik mind a négy szelektív hulladékfajtát (papír, műanyag, fém, üveg).

 

Lakossági hulladékudvar

A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ bejáratánál található hulladékudvarban biztosítunk lehetőséget a szelektíven gyűjthető hulladékok leadására Budaörs lakossága számára.

 

Nagyobb mennyiségű hulladékok leadása saját beszállítással

2022. január 1-től Budaörs lakosai számára lehetőség nyílik arra, hogy igény esetén nagyobb mennyiségű hulladékot egyszerre adjanak le a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban.

 

Lomtalanítás 2022

A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállítására előzetes időpontegyeztetést követően van lehetőség. Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken jelezhetik.

•  A kisebb, nem a város lakótelepi övezetében található társasházak esetében: Társaságunk a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.

•  Lakótelepi gyűjtőakció:

Társaságunk a lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról és legalább 30 nappal az évenkénti lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.

 

Karácsonyfa-elszállítás

A karácsonyi ünnepeket követően az ingatlanok elé kihelyezett fenyőfákat a Társaságunk honlapján közzétett hulladéknaptár szerint szállítjuk el.

 
 

Az első tartályürítés napja,

amelyet Társaságunk végez településükön:

2022. január 3.

 

 

Kérjük, hogy tartályaikat, illetve többlethulladékos zsákjaikat - az Önkormányzat rendeletével összhangban - az eddig megszokott ürítési napokat megelőző estétől másnap reggel 5 óráig,

lakótelepi övezetekben reggel 6 óráig szíveskedjenek az ürítéshez kikészíteni a fenti időponttól kezdődően!

Az adott évi szállítási napokat tartalmazó hulladéknaptárat Társaságunk honlapján tekinthetik meg: www.fkf.hu/budaors

 
 

Ügyfélszolgálat

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenységet a BTG Nonprofit Kft.-vel való együttműködés keretében látjuk el, az alábbi elérhetőségeken.

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

NYITVATARTÁS:

BTG Nonprofit Kft. Központi Iroda

Hétfő: 7:30-15:30

Cím: 2040 Budaörs, Dózsa György utca 21.

Szerda: 7:00-19:00

Tel.: 06 80 353 353

Péntek: 7:30-12:30

 
 

A sikeres együttműködés reményében, tisztelettel:

BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt.

FKF Hulladékgazdálkodási Divízió