Földi, kémiai szúnyoggyérítés


Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs teljes lakott belterületén, 955 hektáron, földi kémiai szúnyoggyérítést végzünk ULV technológiával az alábbi időpontban:

2022. 09. 13. kedd

a napnyugtát követő időszakban, tervezetten 21 órától.

Akadályoztatás (szél, eső, köd) esetén a pótnap: 2022.09. 14. – 15.

Felhasználásra kerülő irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, Deltasect Plus 20 ULV koncentrátum; dózis: 0,6 l/ha.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.