Zöldhulladék 2023.


 

A zöldhulladék járatszerű begyűjtésének időtartama:  
2023. március 1. – november 30.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

A zöldhulladékot hetente egyszer szállítjuk el, a kommunális hulladék begyűjtésével megegyező napon. Kérjük, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig, járműveinkkel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki az ingatlan elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza.

 

HOL VEHETEK LEBOMLÓ, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOKAT?

 FONTOS TUDNIVALÓK A SZOLGÁLTATÁSRÓL
 
  • Kérjük, a zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logóval ellátott, "AGGLOMERÁCIÓ KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK" feliratú lebomló hulladékgyűjtő-zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem*.
  • A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítjuk el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje - anyagukból adódóan - rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használja fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. Kérjük, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza.  Kérjük, hogy a megtelt zöldhulladékos zsákokat és a hulladékgyűjtő-edényeket a megadott időpontig az ingatlanon belül tárolják.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki!
 

Kertes családi házas övezetek lakosai 10 db ingyenes zöldhulladék gyűjtő zsákot vehetnek át Ügyfélszolgálatunkon, a BTG Nonprofit Kft. Dózsa György utcai központi irodájában a személyes ügyfélfogadási időpontokban.

10 db-on felüli mennyiség esetén a zsák ára 332,- Ft /db + Áfa (bruttó 422,- Ft), mely

ugyancsak itt vásárolható meg.

 

 részletes információ: https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes-budaors