Köztisztasági tevékenység"Ha valaki nem tekinti tulajdonának a természetet, hanem érzi, hogy annak csupán értelmes része, könnyen el tudja dönteni, hogy mit szabad és mit nem." (Csányi Vilmos)

 

a, Útfelületek tisztítása, locsolása munkagépekkel, kézi erővel

Bizonyára találkozott már városunkban a közutakat, kerékpárutakat járó kis zöld járműveinkkel. Takarítógépek járatterv szerint tisztítják a lakótelepet és a főbb útvonalakat, nagy segítséget jelentenek az úttest-szegélyek, járdák és kerékpárutak tisztításánál, lombok felszívásánál és kutyapiszkok eltakarításánál. Alkalmanként a városi rendezvényeket követően az éjjeli takarításba is besegítenek.

Locsolóautónk a napi szemetes járatok útvonalán takarít áprilistól-októberig. Különösen nagy igény van a locsolásra a nyári időszakban nemcsak a por és az utak felmelegedése, hanem higiéniai okok miatt is.

b, Közterületek tisztítása kézi erővel

Minden év március hónapjától kezdődően megtisztítjuk az egész várost a síkosság-mentesítést szolgáló anyagoktól, sártól, hordaléktól.

10 fős kézi takarító csoportunk napi feladata a város központjának és főbb útvonalainak, megállók környékének és a lakótelepnek, az itt lévő játszóterek, zöldterületek kézi takarítása, továbbá a szelektív szigetek tisztán tartása.

Takarító csoportunk végzi a város 400 darab közterületi szemetes edények ürítését takarítását.

Külön 2 munkatársunk felel a lakóövezeten belüli útszegélyek és díszburkolatok gyommentesítésért, takarításáért.

c, Kutyaürülék gyűjtő tartályok kezelése

Városszerte 51 gyűjtőtartályt takarítunk, ürítünk és a belevaló zsákokat biztosítjuk, a hulladékot elszállítjuk, ártalmatlanítjuk, heti háromszori alkalommal: hétfőn, szerdán és pénteken.

d, Vasúti aluljáró takarítása, buszmegállók folyamatos takarítása

Budaörsi Vasútállomás aluljáróját hetente egyszer takarítjuk.

Buszmegállók szemeteseit heti háromszor ürítjük hétfőn, szerdán és pénteken.

Szeretne valamit bejelenteni köztisztasági szolgáltatásunkkal kapcsolatban?
Kattintson ide!

 

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy amennyiben elhullott állattetemet találnak közterületeinket, útjainkon, úgy a Gyepmesteri Telepet értesítsék! ( 06 70 601 6701)

KT-8.a KT-8.d KT-8.e KT-8.c